Du är här: Start Månadens Profil
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök

Slimminge Byalag

Slimminge
 
Skicka sidan Skriv ut PDF
 Månadens profil Slimminge Byalag

Karin Andersson

Karin är aktiv i byalaget och har
bl a varit med och gjort en av böckerna om Slimminges historia. Kjell Sandberg har träffat Karin en kväll i maj -09

Karin föddes i början av 50-talet i Klagstorp.
Hon började i skolan i Brönnestad men redan i ettan var det flyttdags eftersom pappa Lennart Andersson köpt ett lantbruk i Önnarp. Lennart arbetade också som lantbrevbärare. Mamma Ella, född Nilsson, kom från gården Skogängen i Slimminge där hon var dotter till John och Gerda Nilsson. När morföräldrarna gått bort fortsatte Karins morbror Gunnar att sköta Skogängen.

Karin Andersson


Karin har två syskon - en bror i Ö. Vemmenhög och en syster i Västerås.

Första jobbet var som barnflicka i familj, och under 1970-75 var Karin på ett privat vårdhem i Dalby. Sedan hamnade hon på Björnstorp hos familjen Gyllenkrok, där hon arbetade i köket. Lagade mat och träffade många intressanta människor. Friherrinnan var en bra arbetsgivare, säger Karin, och berättar dessutom att sambon, Kent Persson, också arbetade på Björnstorp på den tiden.

1984 bar det av till Skurup och 1986 kom sonen Anders till världen. 1987 bildade Karin och Kent firman K.I.P-Service, som är ett företag som sysslar med plåtslageri och mekanik. Anders arbetar i företaget liksom morbror Gunnars son Rickard och några ytterligare anställda. Karin håller i allt det administrativa, löner, fakturor och allt som hör till ekonomin i ett företag.
Familjen bor i ett gammalt tegelhus på Kungsgatan i Skurup.

Karin har ett stort intresse för datorer och använder dem både i arbetet och privat. Hon läser mycket och gillar att pyssla i trädgården. Ett annat intresse är bilar: Kent och sonen Anders deltar i Folk-race-tävlingar och då följer Karin gärna med som åskådare. Själv kör hon en VW Cabriolet och gillar verkligen att köra bil.

Släktforskning har blivit ett stort intresse för Karin. I Slimminge byalag är hon med och letar fram vem som bott i de olika gårdarna i byn med omnejd. Hon har då stor nytta av sin datakunskap.
Varje måndag träffas deltagarna och plockar fram uppgifter till något som kan bli en bok nr 3 i Slimminge-serien.
Karin säger att hon trivs i laget och att hon vid varje tillfälle lär sig något nytt.

På frågan om hon alltid är glad - det säger nämligen alla - svarar Karin: "För det mesta. Jag kan bli arg också men det går fort över." Denna (arga) sida har Karin dock aldrig visat så att vi i byalaget har sett det, utan verkar alltid glad och har nära till skratt.

Vi är mycket tacksamma att du ville ställa upp på vår intervju och vi önskar dig allt gott i framtiden, Karin!

Kjell Sandberg, maj 09

 

 
Kommentarer (1)
Per Anderson's ancestors
1 2010-09-15 03:36
Karen Behnke
Hello Karin , Marie Bråthe Birath late me a link to this website , and I find it very interesting . She Said That We Are Probably related . My grandfather was Per Andersson, born in Slimminge (1873-1853) Whose parents were Ahly Martens daughter ( born in 1837) and Anders Mickelson ( born in 1825th ) They I am hoping That You Have Some Information about Their ancestors . Per Emigrated to the U.S. in 1891st Marie hock researched the Swedish records and I Have all the information about his siblings and half- siblings from the church records . Do you know där Ahly and Anders ARE buried ?
Appreciate Any Further Information You Can Provide for me .


Karen Behnke

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-post:
Ämne/rubrik:
Kommentar:
  Bokstäver som upprepas för att garantera inläggets äkthet. Endast små bokstäver utan mellanslag.
Upprepa bokstäverna i bilden ovan:

Aktuell enkät 2016

Hur många Barn & Ungdomar finns det egentligen i byn. Och hur ser åldrarna ut??
 

Vem är online?

Vi har 24 besökare online
Böckerna om Slimminge