Du är här: Start Släktforskning
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök

Slimminge Byalag

Slimminge
 

Jordemor, mamma till Jöns Johansson

Skicka sidan Skriv ut PDF
Jöns Johansson ska enligt husförhör mm levt med sin familj i Slimminge från slutet av 1800-talet och fram till sin död 1927. Han kom hit efter att ha levt i Tyskland i många år enligt anteckningar i husförhören. Nu till problemet! Han ska enligt alla tillgängliga källor, både direkta och indirekta, vara född i Lilla Isie 1852-02-18. Där finns han dock inte registrerad som född ens om man tänjer rejält på föd.data. Har nu fått en muntlig berättelse som säger att hans mamma ska ha varit jordemor i Slimminge och att hon (med make?) ca 1850 av Slimminge kommun fick ett hus beläget i Brodda Mosse. Jag har dock inget namn på denna jordemor och undrar därför om det är någon som vet någonting om namnet på denna kvinna som alltså var jordemor i Slimminge under mitten av 1850?
 
Det här är kommentar på "Slimmingerötter"
Kommentarer (1)
Jöns Johansson
1 2016-04-17 13:44
Ulla Karin Alsvold
Är född i Stora Isie Hemmesdynge församling som son till Handl Johannes Jönsson och hans hustru Kjersti Andersdotter. En kontroll på Arkiv digitals nya register befolkningen 1880-1920 hittar man honom.

Genom att följa Jöns baklänges från Gärdslöv kommer man 1874 till Slimminge 23 pg 83 och tidigare Slimminge 4 där modern står som Barnmorska.

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-post:
Ämne/rubrik:
Kommentar:
  Bokstäver som upprepas för att garantera inläggets äkthet. Endast små bokstäver utan mellanslag.
Upprepa bokstäverna i bilden ovan:

Aktuell enkät 2016

Hur många Barn & Ungdomar finns det egentligen i byn. Och hur ser åldrarna ut??
 

Vem är online?

Vi har 55 besökare online
Böckerna om Slimminge