Du är här: Start Släktforskning
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök

Slimminge Byalag

Slimminge
 

bilden ovan

Skicka sidan Skriv ut PDF
Kvinnan på bilden ovan är min mormor född 1895 i borrby och hette då Olivia håkansson .Någon gång på 20 talet gifte hon sig med min morfar Ivar Larsson från Harvigslund.De hade först en delikatessaffär på kungsholmen i stockholm men tog någon gång på 30 talet över Frans Anderssons affär i slimminge där mormor arbetat tidigare.Vågen på bilden har jag fortfarande kvar per ola magnusson
 
Det här är kommentar på "Slimmingerötter"
Kommentarer (1)
Svar, Bilden ovan
1 2014-05-15 08:07
Karin Andersson
Hej Per Ola!
Så roligt att du hörde av dig och bekräftade det som jag/vi antagit tidigare, att bilden föreställer Olivia Håkansson/Larsson. Bilden fanns bland andra gamla bilder som tillhört min mors faster Olga Nilsson/Larsson.
Har fått mig berättat att min morfar, John Nilsson och hans systrar Olga och Ester från Skogängen var mycket goda vänner med Olivia i ungdomen. Ester som gifte sig Svensson bodde senare i Fårarp/Svenstorp och jag har hört att hon och din mormor höll kontakten hela livet.
Om du tittar under rubriken "Gamla bilder"/ "Gruppbilder" så finns det en till bild där jag tror att din mormor finns med. Jag har kallat bilden "Hattparad" och jag tycker den är alldeles underbar.
Som du säkert förstår så är jag och mina vänner i byalaget intresserade av allt som rör Slimminge, både bilder och berättelser. Har du några bilder därifrån? Kanske rentav från din morfars hem Harvigslund eller från affären så blir vi jätteglada om du vill dela med dig.
Du når mig enklast på 5693persson@telia.com
Vänliga hälsningar
Karin Andersson

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-post:
Ämne/rubrik:
Kommentar:
  Bokstäver som upprepas för att garantera inläggets äkthet. Endast små bokstäver utan mellanslag.
Upprepa bokstäverna i bilden ovan:

Aktuell enkät 2016

Hur många Barn & Ungdomar finns det egentligen i byn. Och hur ser åldrarna ut??
 

Vem är online?

Vi har 73 besökare online
Böckerna om Slimminge