Du är här: Start Släktforskning
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Sök

Slimminge Byalag

Slimminge
 

Smed Johan Anton Andersson Altona

Skicka sidan Skriv ut PDF
Hej Min farfar heter Johan Anton Andersson och var smed på Altona. Jag har släktforskat i några år. Bakåt i tiden går det ju att forska på datorn. Min far föddes 1919 på Altona och heter Erik Ragnar Andersson. Jag är inttresserad av att kanske få en inblick hur livet såg ut i Altona under min fars uppväxttid. Farfar var ju smed. Finns det något material om smederna i Slimminge. MVH Bengt Andersson
 
Det här är kommentar på "Slimmingerötter"
Kommentarer (1)
Svar: Smed Johan Anton Andersson Altona
1 2014-02-16 11:04
Karin Andersson
Hej Bengt!
Detta var ju riktigt roligt!
Vi har inte så mycket material om smederna, mer än namn och ungefär var smedjorna fanns.
Däremot kan jag berätta för dig att min son bor i Altona smedjan idag och vill du göra ett "studiebesök" så är det bara att stanna till. Smedjan finns kvar med ässja och en del verktyg.
Du har ju en stor möjlighet att få veta om hur det var på Altona när din far växte upp. Din farbror Ture, som sålde smedjan till min son bor ju kvar i trakten och har säkert mycket att berätta. Som jag förstod det så blev han väldigt ivrig och ville visa hur allt gick till en gång i tiden när han fick reda på att min son också är "smed", fast han använder dagens metoder.
Har du några gamla bilder från Altona? Om det skulle vara så, så vore jag mycket tacksam om jag fick skanna dem eller om du har möjlighet att skicka någon kopia via mail.
Vet inte var du bor, men jag kan tala om att vi är en grupp i byalaget som träffas varje måndagkväll i Byastugan och pratar om gamla Slimminge. Känner du för det så är du välkommen att hälsa på oss. En del av deltagarna är äldre herrar som vet mycket och är glada för att berätta.
Hoppas vi hörs igen!
Vänliga hälsningar
Karin Andersson

Lägg till kommentar

Ditt namn:
Din e-post:
Ämne/rubrik:
Kommentar:
  Bokstäver som upprepas för att garantera inläggets äkthet. Endast små bokstäver utan mellanslag.
Upprepa bokstäverna i bilden ovan:

Aktuell enkät 2016

Hur många Barn & Ungdomar finns det egentligen i byn. Och hur ser åldrarna ut??
 

Vem är online?

Vi har 43 besökare online
Böckerna om Slimminge