Slimmingearkivet

Under den här rubriken samlar vi notiser, artiklar, minnen och annat som har att göra med det gamla Slimminge. Det mesta här kommer från byalagets skickliga arkivhundar.

Välkommen att botanisera. Vi lägger upp mer efterhand.

Välkommen också att själv deltaga med några rader. Skicka ett mail till webmastern på webmoster(at)slimminge.org. Glöm inte signera ditt bidrag.

Christer Nilsson 26 augusti 09:

Ytterliggare en dansbana YA 1897
HÖSTFEST, anordnas i Stallerhults skog söndagen den 23 augusti. Flera roande uppträden kommer att äga rum.
Dansbanan öppnas kl. 4 e.m.
 
Stallerhults skog ligger mellan Stenberget och Kläggeröd/cn
 
Ett personligt minne.
Det är i slutet av 1950-talet, jag hade lyckats få några begagnade singel och EP-skivor. Rock "N" Roll skulle det vara. Jag minns underbara texter som "Awop-bop-a-loo-mop-alop-bam-bom". I skivsamlingen fanns bl.a. en skiva med Rock Ragge som spelades från morgon till kväll, mina föräldrar höll på att bli nervvrak.
Inte bättre blev det när jag talade om att Rock Ragge skulle till "Skaddabacken" och att jag ville dit. Mina föräldrar samt några grannar pratade med varandra (man gjorde så på den tiden) och det blev bestämt att här skulle det lyssnas på Rock "N" Roll. (några av grannarna var i 50-60 års åldern).
På lördagseftermiddagen satt jag och några kompisar på trottoaren och lekte (barn gjorde det på den tiden). Plötsligt kom det en stor amerikansk bil och stannade. Det var Rock Ragge and his Four Comets. De hade varit i Slimminge och snurrat och ej hittat Slimminge Bygdegård. De undrade om vi kunde visa dem vägen. Jag förklarade då att bästa vägen var att köra förbi Höjabacken och förbi slajtare Ljunggrens och vidare till Janstorp. Vi fick en påse kola som tack.
På kvällen cyklade (man gjorde så på den tiden) jag, mina föräldrar och våra grannar till Skaddabacken både herrar och damer klädda i hatt.
Rock "N" Roll uppträdet var en stor upplevelse för mig och en chock för det övriga sällskapet.
Långt senare har jag funderat på, vilket år var detta? 1958, 1959 eller möjligtvis 1960.

För en tid sedan var jag på en samlarmarknad. En av säljarna hade en bunt med tidningen Bild-Journalen. Han bedyrade att dom var mycket svåra att få tag i. Tror att jag fick ge 300 kronor för bunten. När jag sedan hade köpt tidningarna och vänt han ryggen lade han upp en ny packe. I en av tidningarna som jag köpt fanns en turné plan för 1959, och den 1 augusti var det som Rock Ragge and his Four Comets besökte "Skaddabacken".
Gåtan var löst

Christer Nilsson 
P.S. Jag har fortfarande kvar skivan med Rock Ragge  

Copyright © 2018 Slimminge Byalag. Alla rättigheter reserverade